1.7.13

Ιάπωνας επιστήμονας: Η θερμοκρασία στο βόρειο ημισφαίριο θα πέσει αισθητά


Ιούλιος 1, 2013.

Το κλίμα στο βόρειο ημισφαίριο της γης θα γίνει πιο κρύο και ιδιαίτερα από το 2015 και μετά, εκτίμησε ο ερευνητής Mototaka Nakamura,  του Ιαπωνικού Εθνικού Οργανισμού Θαλάσσιων Ερευνών, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή.


Κατά τη διάρκεια της μελέτης του Ιάπωνα επιστήμονα πραγματοποιήθηκαν αναλύσεις των αλλαγών της θερμοκρασίας του νερού στην επιφάνεια της Θάλασσας της Γροιλανδίας από το 1957 μέχρι σήμερα και  έγινε σύγκριση αυτών των πληροφοριών, με τα δεδομένα της παγκόσμιας αλλαγής του κλίματος, κατά την ίδιο περίοδο.

«Οι διακυμάνσεις στη θερμοκρασία της Θάλασσας της Γροιλανδίας, είναι μια καλή ένδειξη των αλλαγών που συμβαίνουν σε περιοχές με ζεστά και κρύα ρεύματα του Ατλαντικού Ωκεανού, ένα φαινόμενο που παρατηρείται κατά μέσο όρο κάθε 70 χρόνια, δήλωσε ο Νακαμούρα.

Από τα στοιχεία αυτά έγινε αντιληπτό ποιος θα ήταν ο επόμενος κύκλος της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ο οποίος ολοκληρώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 2010 και αντικαταστάθηκε με μια νέα τάση για ψύξη.

Ο Μοτοτάκα Νακαμούρα, προειδοποίησε ότι το μοντέλο δεν λαμβάνει υπόψη του τις επιπτώσεις των αερίων του θερμοκηπίου στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Τώρα θα πρέπει να εξετάσουμε, κατά πόσο  η ανθρώπινη δραστηριότητα, ως παράγοντας, παρεμποδίζει τη διαδικασία της αλλαγής του κλίματος», δήλωσε ο ερευνητής, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Βιζγκλιαντ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: