21.12.13

Προβληματίζει η πρωτοφανής κακοκαιρία στη Μέση Ανατολή


Το εναπομείναν χιόνι στην χερσόνησο Σινά και στα παράλια της Ερυθράς θάλασσας- ένα ασυνήθιστο φαινόμενο για την περιοχή

Δεκέμβριος 21, 2013.

Η πρωτοφανής κακοκαιρία που έπληξε πρόσφατα τη Μέση Ανατολή και κυρίως την Αίγυπτο και την περιοχή της χερσονήσου του Σινά, προβληματίζει τους εντόπιους μετεωρολόγους και σχολιαστές των καιρικών φαινομένων.


«Κατά την τελευταία περίοδο στη Μέση Ανατολή, σημειώθηκε σημαντική μείωση της θερμοκρασίας που ακολούθησε το ψυχρό μέτωπο που έπληξε περιοχές της ανατολικής Μεσογείου με πολιτικές θερμοκρασίες», σημειώνει δημοσίευμα του αιγυπτιακού ‘Σάουα’.

Οι μετεωρολόγοι και οι εμπειρογνώμονες προβληματίζονται, εάν αυτή η απότομη -για την περιοχή αλλαγή- προοιωνίζει μια γενικότερη στροφή του κλίματος της περιοχής ή απλά είναι ένα  παροδικό φαινόμενο ατμοσφαιρικής διαταραχής.

Από χιόνι καλύφθηκαν πάρα πολλές βόρειες περιοχές της Αιγύπτου και του Σινά και το βράδυ επικρατούσε παγετός, ένα φαινόμενο σπάνιο για την περιοχή.

Οι ειδικοί ερμηνεύουν το φαινόμενο ως παροδικό και τυχαίο και ότι δεν πρόκειται για μια μόνιμη αλλαγή του κλίματος στην περιοχή.

Παρόλα αυτά δεν είναι απόλυτοι. Τα συγκριτικά στοιχεία τα οποία συγκεντρώνονται καθημερινά με την πάροδο του χρόνου θα αξιολογηθούν ώστε  να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κλιματική αλλαγή στην περιοχή.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: