21.12.13

Η Αρχαία Μεσσήνη υποψήφια για την εγγραφή στο κατάλογο της UNESCO


Δεκέμβριος 21, 2013.

Η αρχαία Μεσσήνη, μία από τις μεγαλύτερες και τις πιο σημαντικές πόλεις του αρχαίου κόσμου, περιλαμβάνονται στον εθνικό κατάλογο, ο οποίος θα υποβληθεί στην UNESCO, με σκοπό την ένταξη της, στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO.


Αυτές οι πληροφορίες παρουσίασε στα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού της Ελλάδας, Λίνα Μενδώνη, αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα.

Αφορμή στάθηκε το σχέδιο αποκατάστασης του ΚΑΣ για την κιονοστοιχία του Γυμνασίου, το οποίο από κοινού με ένα Στάδιο, είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κτήρια στο αρχαίο συγκρότημα της Μεσσήνης.

Είναι ένα πρωτοποριακό έργο και περιλαμβάνει την αποκατάσταση, που καλύπτει όλη την κιονοστοιχία του Γυμνασίου και έλαβε το ‘πράσινο φως’ από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Το σχέδιο προβλέπει την αποκατάσταση του βόρειο-ανατολικού τμήματος της αρχαία στοάς.

Χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διαφύλαξη και την αποκατάσταση του μοναδικού αρχαιολογικού συγκροτήματος, το 2011 απονεμήθηκε στην Αρχαία Μεσσήνη το Μεγάλο Βραβείο της Europa Nostra στην κατηγορία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, γράφει το δημοσίευμα.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: