8.6.11

Θεσ/νίκη: Συμβολική κατάληψη της πλατείας Αριστοτέλους από τον Μ. Θεοδωράκη


Σε συμβολική κατάληψη στην πλατεία Αριστοτέλους προχώρησε ο Μίκης Θεοδωράκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν παραχώρησε την πλατεία για την αυριανή συγκέντρωση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» και κάλεσε τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να του ζητήσει «συγγνώμη».
Ο Μ. Θεοδωράκης κάθισε σε μια καρέκλα στην πλατεία Αριστοτέλους όπου τον υποδέχθηκαν φίλοι του με χειροκροτήματα και με τραγούδια του.
«Μας στέλνει στα πάρκα, εκεί που είναι ο Καραμανλής, στο αεροδρόμιο, θα μας στείλουν και στη Χαλκιδική. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν από τους 10.000.000 συνιδιοκτήτες της Ελλάδας. Όχι εδώ θα μείνουμε, δεν θα πάμε πουθενά», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.
Σημείωσε ότι πήγε στην πλατεία για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του ως ελεύθερος πολίτης, έκανε μια μορφή πάλης, αλλά αυτή η πράξη είναι ντροπή για τη δημοκρατία.
Τόνισε ακόμη ότι δεν έχει τίποτε με τον δήμαρχο, ούτε με τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο που αρχικά δέχθηκε να προλογίσει στην αυριανή συγκέντρωση και στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν θα πάρει μέρος. Πρόσθεσε ότι τους καταλαβαίνει και απέδωσε τη συμπεριφορά τους σε πιέσεις.
«Αν θέλει να πω ότι έκανα λάθος, να το πω, αλλά πιστεύω ότι δεν έκανα λάθος», δήλωσε για τον Μ. Θεοδωράκη, ο Γιάννης Μπουτάρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Σημείωσε ότι δεν απαγόρευσε τη συγκέντρωση και ότι θα περίμενε από έναν άνθρωπο σαν τον Θεοδωράκη να σεβαστεί την ευταξία της Θεσσαλονίκης.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: